رونق روستاها با توسعه گردشگری

به گزارش مجله سرگرمی، ثریا روزبهانی ـ خبرنگار: بعضی از روستاهای حریم شهر تهران مانند کن و سولقان با وجود اینکه در فاصله 5کیلومتری از پایتخت قرار دارند، هنوز از امکانات اولیه شهری مانند گاز و دسترسی آسان به وسایل حمل ونقل عمومی محروم هستند.

رونق روستاها با توسعه گردشگری

این در صورتی است که داشتن امکانات فرهنگی، رفاهی، آموزشی و گردشگری، ابزاری برای توسعه و از بین بردن فاصله بین شهر و روستا محسوب می گردد و می توان با یاری آنها ظرفیت ها و پتانسیل های روستاهای حریم منطقه 22 مانند گردشگری، مشاغل خانگی و جذب سرمایه گذار را شناسایی کرد و برای حفظ کالبد اصلی روستا و جلوگیری از روانه شدن اهالی برای برخورداری از امکانات شهری و رفاه بیشتر بهره برد. احمد صابری بخشدار کن دلیل این بازماندگی از امکانات در روستاهای حریم غربی پایتخت را دوگانگی مدیریت در این بخش می داند و معتقد است باید ظرفیت های گردشگری را شناسایی و معرفی کرد تا زمینه اشتغالزایی و آبادانی روستاها فراهم گردد.

محله کن با بخش کن از نظر موقعیت جغرافیایی چه تفاوتی دارند؟

محله کن در شمال غربی تهران واقع شده و بیش از هزارو400سال قدمت دارد. بافت معماری آن از خشت، گل، شیروانی های فلزی و چوبی تشکیل شده و کوچه باغ ها و خانه های قدیمی این محله زیبا، با توجه به پیشرفت های شهرنشینی در معرض از بین رفتن است. این محدوده به عنوان یکی از مناطق تاریخی تهران محسوب می گردد و جمعیت شهری آن به یک میلیون و200 هزار نفر می رسد که زیر نظر شهرداری منطقه5 اداره می گردد اما بخش روستایی کن با مسئولیت بخشداری کن در حریم شهرداری منطقه 22 نهاده شده است.

  • بخش روستایی کن چقدر وسعت دارد و شامل چند روستاست؟

این محدوده 830 کیلومترمربع وسعت و حدود 12هزار نفر جمعیت دارد. روستاهای واریش و وردیج در بخش غربی با جمعیتی حدود هزار نفر و 11روستای دیگر از جمله سولقان با جمعیت 500نفری، کشار علیا و سفلا با هزار و 500 نفر، سنگانات حدود 4 هزار نفر، رندان700 نفر، طالون 300 نفر، کیگا 800 نفر و امامزاده داود(ع) 300 نفر روستاهای این بخش را شامل می گردد.

  • آیا در این روستاها هم مانند محله کن جاذبه های گردشگری و بناهای تاریخی وجود دارد؟

روستاهای غرب تهران ظرفیت گردش پذیری زیادی دارد و نقاط گردشگری بیشمار آنها، توانسته توجه گردشگران را به خود معطوف کند. روستای امامزاده داود(ع) از جمله روستاهای گردشگری و مذهبی به شمار می آید که حدوداً سالانه 700 هزار نفر از شهروندان تهرانی و گردشگران برای زیارت به این روستا سفر می نمایند. همچنین علاوه بر وجود بارگاه امامزاده داود(ع) به لحاظ جاذبه های طبیعی از آب و هوای کوهستانی برخوردار بوده که به همین دلیل جاذبه زیارتی این روستا بیشتر شده است. همچنین روستای رندان و طالون هم به دلیل آب و هوای مطبوع، باغ ها و آبشار زیبای طالون هر ساله هزاران گردشگر را به خود جذب می نماید. از دیگر نقاط گردشگری روستاها می توان به روستای سولقان اشاره نمود که به عنوان یکی از روستاهای تاریخی استان تهران از آن نام برده می گردد. این روستا علاوه بر داشتن جاذبه های طبیعی، از آثار تاریخی زیبا و متنوعی برخوردار است. به همین دلیل گردشگران بسیاری برای دیدن این آثار به این روستا سفر می نمایند.

  • آیا بخشداری برای شناساندن و معرفی این جاذبه های تاریخی و دیدنی به توریست ها و شهروندان اقداماتی انجام داده است؟

با توجه به وجود جاذبه های طبیعی بسیار این محدوده، بخشداری کن در صدد است تا جاذبه های گردشگرپذیری را احیا کند. همچنین به دنبال ساخت و ایجاد ظرفیت های جدید هم هست. برای مثال در روستاهای واریش و وردیج این امکان طبیعی وجود دارد. کوه های سنگی که همچون روستای کندوان مورد اقبال و جذب گردشگران و ورزشکاران است. از این رو بخشداری درصدد ایجاد بسترهای لازم برای گردشگری از جاذبه های طبیعی این بخش است، اما متأسفانه در زمینه توسعه گردشگری و ایجاد بسترهای لازم برای اشتغالزایی محدودیت هایی وجود دارد. خوشبختانه امروزه به لحاظ گسترش رسانه مجازی و در دسترس بودن تمام اخبار، اطلاعات، احتیاجمندی ها و همچنین احتیاجشناسی به صورت گسترده در حال توزیع است. به همین دلیل شناخت و معرفی روستاها به سهولت انجام می گردد، اما برای تصریح در شناخت گردشگران و شهروندان تهرانی، جشنواره های متعددی در روستاهای این بخش از پایتخت برپا می گردد که می توان در این زمینه به برگزاری جشنواره شکوفه های گیلاس که اردیبهشت سال 98 برای نخستین بار با کوشش دهیاران 4 روستای سنگان به صورت گسترده انجام شد و مورد استقبال عموم شهروندان تهرانی و حتی استانی نهاده شد، اشاره نمود. خبر برپایی این جشنواره در تمام مناطق کشور تسری پیدا کرد و همین موضوع باعث شناخت و معرفی ظرفیت های این روستاها شد.

  • برپایی این جشنواره ها تا چه میزان توانسته گردشگری روستایی را در این بخش رونق ببخشد و برای اهالی روستا درآمدزایی کند؟

بخشداری کن به جای پرداختن به ظواهر و حاشیه های جشنواره ها، بر ماهیت برگزاری آن تأکید دارد. از این رو درخواست ما از دهیاران و مردم این است که لزوماً باید دبیرخانه دائمی جشنواره شکل گرفته و مطالبات گردشگری به فرصت ها و پتانسیل های موجود پرداخته و برای برگزاری جشنواره های دیگر در سال آینده از برنامه مدونی برخوردار باشد تا دستاورد لازم و مهم به گردشگران و بازدیدنمایندگان ارائه گردد. برهمین اساس می توان با برنامه صحیح و دقیق به وسیله ساماندهی تولیدات و محصولات خانگی روستاییان در جلب و جذب گردشگر نقش قابل توجهی ایفا کرد. از طرف دیگر هم مناطق روستایی این بخش در حریم مناطق 5 و 22 شهرداری قرار گرفته است وکنترل ساخت وسازهای غیرمجاز باعث شده تا مانعی برای گسترش باغ ها و تولیدات روستایی محسوب گردد و به همین دلیل احتیاجمند بازنگری است.

  • چرا با توجه به نزدیکی این روستا و فاصله 5کیلومتری آن با مناطق شهری پایتخت، این روستاها هنوز از امکانات اولیه محروم هستند و اکنون برای آنها خدماتی مانند گازرسانی ارائه و انجام می گردد؟

از جمله مشکلاتی که روستاییان ما با آن روبرو اند مدیریت دوگانه است. برابر قانون، دهیاران و شوراهای اسلامی روستا متولی جوابگو در همه جهات روستاها هستند، ولی متأسفانه اداره حریم شهرداری ها خارج از ضوابط در داخل حریم روستاها دخالت می نمایند که این موضوع باعث اعتراض و ناراحتی مردم نیز شده است. به همین دلیل لزوماً این دوگانگی مدیریت باید به لحاظ ساختاری اصلاح گردد.

  • آیا اکنون باتوجه به نبود زیرساخت های لازم و کمبود امکانات ضروری مانند شبکه حمل ونقل عمومی یا گازرسانی در روستاها، ظرفیت ها و امکانات این بخش جوابگوی احتیاج ساکنان است؟

در صورت نبود محدودیت ها و اجازه دادن برای گسترش باغ ها و همچنین افزایش تولیدات محصولات روستایی، امکانات موجود احتیاج روستاییان را تأمین می نماید، اما اکنون بخشداری، فرمانداری و همچنین استانداری تهران در کوششند تا زیرساخت های مورد احتیاج را مهیا و کاستی ها را با جذب سرمایه گذار و اقدامات مدبرانه دیگر در زمینه توسعه گردشگری و اقتصاد روستاها رفع نموده و بسترهای لازم برای توسعه روستاها همچنین گسترش تولیدات محلی و بومی را ایجاد نمایند. از جمله این اقدامات می توان به انجام کارهای زیرساخت شبکه انتقال گاز به مناطق روستایی که در دستور کار بخشدار و فرمانداری قرار گرفته است، اشاره نمود. با این دستور تمام روستاهای این بخش تا خاتمه نیمه اول سال جاری از نعمت گاز برخوردار می شوند.

  • معرفی پتانسیل های روستایی

علی نوذرپور شهردار منطقه 22 اعتقاد دارد که ظرفیت ها و پتاسیل های مالی روستاهای حریم منطقه را باید به شهروندان تهرانی معرفی کرد. او در این باره می گوید: انجام فعالیت های فرهنگی و گردشگری برای آشنایی شهروندان با آداب و سنت ها و همچنین رونق مالی روستاهای منطقه22 از فعالیت های شهرداری در بخش حریم و روستاهای این منطقه محسوب می گردد. چراکه روستاهای منطقه 22 ظرفیت ها و پتانسیل های بسیاری در حوزه گردشگری دارند که باید آنها را شناسایی و به شهروندان معرفی کرد. با این اقدام می توان زمینه اشتغالزایی در روستاها را ایجاد کرد یا آن را ارتقا داد.

8sharj.ir: تور رم: گردش در اروپای باستانی

parisro.ir: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 42690

به "رونق روستاها با توسعه گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونق روستاها با توسعه گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید