خواص و ارزش غذایی کاسنی قرمز

به گزارش مجله سرگرمی، نمناک/ کاسنی قرمز یک گونه چند ساله و به طور گسترده کشت شده از کاسنی است و معمولاً به عنوان کاسنی ایتالیایی معرفی می گردد. در حقیقت، بیشتر کاسنی هایی که در سراسر دنیا مصرف می شوند، از اسم مناطق مختلف ایتالیا که در آن کشت می شوند، گرفته شده اند. نام علمی این گیاه Cichorium intybus است. از لحاظ فیزیکی، کاسنی قرمز در اندازه های مختلف وجود دارد، اما به طور کلی اندازه گریپ فروت بوده و با برگ های قرمز یا نارنجی، اغلب با رگه های سفید پوشیده شده است.

خواص و ارزش غذایی کاسنی قرمز

ارزش غذایی کاسنی قرمز

هنگامی که به بحث ارزش غذایی می رسیم، این سبزی برگ دار، مقدار زیادی ویتامین K و مقادیر مناسبی مس، فولات، ویتامین E، فیبر غذایی، پروتئین و ویتامین C را فراهم می نماید. همچنین کاسنی قرمز تعدادی سزکوئی ترپن و دیگر آنتی اکسیدان ها را فراهم می نماید که تاثیرات قابل توجهی بر سلامت کلی بدن دارد. این سبزی کاری، قند و کربوهیدرات بسیار کمی دارد، اما دارای مقداری اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است.

خواص کاسنی قرمز برای سلامتی

مزایای اصلی کاسنی قرمز عبارتند از:تقویت سیستم ایمنی، سم زدایی بدن، تنظیم فشار خون، کاهش وزن، بهبود هضم و کاهش خطر ابتلا به سرطان و…

سیستم ایمنی

با توجه به سطح بالای ویتامین C موجود در این سبزی برگ دار، از مدت های طولانی گذشته آن را به عنوان تقویت نماینده سیستم ایمنی در نظر می گرفته اند. علاوه بر این، به لطف حضور لوتئین، زاکسنتین و سایر ترکیبات پلی فنولی، کاسنی قرمز می تواند با کاهش التهاب مزمن، فشار بر روی سیستم ایمنی را کاهش دهد.

سم زدایی بدن

مطالعات متعددی نشان داده است که خوردن این سبزی برگ دار می تواند به تحریک عملکرد کبد یاری کند، که به فرآیند حذف سموم و زباله ها از بدن و تمیز نگه داشتن خون سرعت می بخشد.

کاهش وزن

با توجه به مقدار بسیار کم کالری، این سبزی یک راه آسان برای اشباع اشتهای شما بدون ایجاد خطر برای کاهش وزن و اهداف کالری شماری شما فراهم می نماید. در بعضی موارد، شبیه به کرفس، خوردن این گیاه می تواند به سوزاندن کالری های دریافتی شما در روز یاری کند.

فشار خون

با مقادیر مناسب پتاسیم و سایر آنتی اکسیدان ها، این سبزی می تواند به کاهش فشار خون قلبی-عروقی و پایین آوردن فشار خون به سطوح نرمال یاری کند.

سلامت استخوان ها

ویتامین K در همه چیز مثل تراکم استخوان تا انعقاد خون و فرآیند های ترمیم، نقش کلیدی ایفا می نماید. با تأمین بیش از 100 ٪ احتیاج روزانه برای این ویتامین در هر وعده، کاسنی قرمز یک راه عالی برای محافظت در برابر پوکی استخوان است.

سرطان

با ترکیبات پلی فنولی، لوتئین و زاکسنتین، استرس اکسیداتیو در سراسر بدن کاهش می یابد که خطر جهش سلولی

و رشد سرطان را کاهش می دهد.

بینایی

لوتئین و زاکسانتیین به طور گسترده ای برای اثراتشان بر سلامت بینایی، به ویژه در جلوگیری از دژنراسیون ماکولار و توسعه آب مروارید مورد تحقیق قرار گرفته اند.

گوارش

با مقادیر مناسب فیبر، مصرف مرتب این سبزی برگدار می تواند هضم طبیعی را از طریق حرکات پریستالتیک و از بین بردن علائم یبوست، نفخ و استفراغ ایجاد کند.

بیماری آلزایمر

آنتی اکسیدان ها می توانند مقدار التهاب را در سیستم عصبی کاهش دهند و رسوب پلاک بتا آمیلوئید را کند نمایند. این کار می تواند به جلوگیری از بیماری آلزایمر و سایر بیماری های نورودژنراتیو یاری کند.

جایگزین کاسنی قرمز

اگر دستورالعمل کاسنی قرمز را احتیاج داشتید و سبد سبزیجاتتان را از آن خالی دیدید، بعضی از جایگزین های قابل قبول برای آن وجود دارد، از جمله موارد زیر:

کاسنی بلژیکی

کاسنی فرنگی

شاهی

آراگولا

این سبزیجات همچنین دارای آنتی اکسیدان های بالایی هستند و کالری کمی دارند و به همین ترتیب می توانند عطر و طعم تند را برای بسیاری از غذا ها فراهم نمایند.

چگونه استفاده کنیم؟

برای کسانی که می خواهند بیشتر از این گیاه در رژیم غذایی خود استفاده نمایند، بعضی از بهترین دستورالعمل ها شامل سالاد، آب سبزیجات، سرخ کردن، شور کردن برگ ها یا ترکیب آن ها با مواد شیرین هستند.

سالاد:مانند کلم قرمز، این گیاه برگ دار به هر سالادی طعم و مزه ای غلیظ اضافه می نماید، به خصوص افرادی که از تزئین های مبتنی بر لیمو برای مقابله با طعم ملایم تلخ استفاده می نمایند.

آب میوه:مخلوط کردن این برگ ها با کرفس، اسفناج، کلم، هویج و سیب می تواند یک شیک خوشمزه و پر از مواد مغذی ایجاد کند که شما را در تمام طول روز نگه می دارد!

سرخ کردن:هنگامی که این برگ ها را سرخ می کنید، ترکیب تلخ (لاکتوکوپریکین) در این سبزی خنثی می گردد، که می تواند عطر و طعم را بهبود ببخشد.

شور کردن:شور کردن برگ یا جفت کردن آن با کاپر، ترشی یا لیمو می تواند به کاهش عطر و طعم تلخ آن یاری کند.

شیرین کردن:بعضی از مردم با خوردن این برگ ها با شکر یا میوه جات می توانند طعم آن را متعادل ساخته و از خوردن آن لذت ببرند.

چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟

قبل از ذخیره این سبزی، شما باید بدانید که چگونه یک کاسنی را انتخاب کنید.

آن هایی را که سر های محکم دارند و به نظر باید شفاف و کاملاً آب دار باشند، انتخاب کنید.

از انتخاب هر چیزی که پلاسیده شده یا در لبه ها، قهوه ای دیده گردد، اجتناب کنید.

از انتخاب آن هایی که به نظر به نسبت اندازه خودشان سبک هستند، اجتناب کنید.

با توجه به اندازه کوچک آن ها، بسیاری از مردم یک کاسنی قرمز را در یک وعده استفاده می نمایند. با این حال، اگر شما می خواهید این سبزی را انبار کنید، به راحتی آن را در یک حوله کاغذی بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. با این کار می توانید آن را به مدت 3-4 روز در یخچال نگه دارید.

کاسنی چیست؟

کاسنی معمولی (نام علمی: Cichorium intybus L. به زبان ترکی:چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل ستاره ای ها (Asteraceae) از رده کاسنی ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد می نماید. کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی دنیا قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به صورت گیاه خودروی کنار جاده ای درآمده است. منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه احتیاج دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی نماید.

بر خلاف بسیاری از دیگر سبزیجات برگ دار، کاسنی قرمز به ندرت خام خورده می گردد، زیرا بعضی از اجزای آن، عطر و طعم تلخ و تند دارد. با این حال، هنگامی که این برگ ها بخار پز یا کبابی می شوند، این تلخی ها از بین رفته و طعم دلپذیری را به وجود می آورند که می توانند سبزیجات، ماهی ها و پاستا ها را تکمیل نمایند. گفته می گردد که این برگ ها در سالاد استفاده زیادی دارند، مخصوصاً اگر آن را با یک سس سرکه ای بهره ببرید.

powersetshop.ir: وبلاگ پاورست: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی و کاربردی

taverna.ir: تاورنا: مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: همگردی
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 130301

به "خواص و ارزش غذایی کاسنی قرمز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص و ارزش غذایی کاسنی قرمز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید